”Află că răul de mişcare sau kinetoza afectează un sfert din populaţia lumii. Cei mai sensibili sunt copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani şi femeile gravide. Răul de mişcare este acea stare de disconfort care apare în timpul călătoriei cu un autovehicul, tren, avion sau o ambarcaţiune”,spune medicul Dragoş Peteu, Doctor Medicină Generală şi Homeopatie, membru al Societăţii Române de Homeopatie.
„În mod normal, sistemul vestibular, sistemul care ajută organismul să regleze echilibrul şi miscarea, precum şi sistemul vizual, trimit semnale corespunzătoare către creier. Orice lucru care perturbă această relaţie normală este ceea ce duce la răul de mişcare”, a explicat Robert Stern, profesor de psihologie la Penn State University.
Mai exact, în timpul călătoriei cu maşina, dacă privim afară ochii transmit informaţia că suntem în mişcare rapidă, dar urechea internă trimite puţine semnale care să o confirme pentru că stăm pe banchetă. În plus, mişcarea percepută de ureche este mai mult de balans sus-jos şi nu de deplasare. Este ca o stare de intoxicaţie cu vertij din care organismul încearcă să scape prin evacuarea stomacului.